Fusen

Fusing is letterlijk “samensmelten”  van, in dit geval, glas als basis.

De mogelijkheden bij de fusingtechniek zijn zeer divers, doordat je gebruik maakt van verschillende platen glas creeer je een glasplaat die je zelf kunt samenstellen aan de hand van je ontwerp. Wil je een wandpaneel fusen dan kan je via je ontwerptekening de verschillende stukken glas snijden en in de juiste positie laten versmelten. Naar gelang je voorkeur kan je het glas egaal (glad) of met relief laten versmelten in de ondergrond.

         

Heb je een 3d object ontworpen dan moet je de nieuwe platte plaat glas, via mallen laten buigen in de gewenste vorm. Je kunt het glas in een mal laten vormen en/of je kunt het glas over de mal laten vormrn. De methode die gekozen wordt is afhankelijk van het ontwerp. Een schaal laat je in de mal “zakken” en een lampenkap laat je eerst in de mal “zakken” en vervolgens laat je hem nog een keer over de  mal vloeien.

Indien een ontwerp uit meerdere onderdelen bestaat worden de delen onderling verlijmd met een speciale lijm welke UV bestendig, maar ook glashelder is en blijft. Voorbeelden van uitgevoerde gefusede objecten etc. zijn te zien elders op deze website, ga naar het kopje foto’s – objecten-schalen-wandobjecten en zie wat er allemaal mogelijk is.

Alle voorwerpen kunnen geheel naar wens van de opdrachtgever worden vervaardigd.